Coronavirus: Primul mare retailer American a demarat procedurile de declarare a falimentului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 04 mai 2020 866 afişări

Coronavirus: Primul mare retailer American a demarat procedurile de declarare a falimentului

J. Crew Group, companie care operează brandurile J. Crew şi Madewell, a devenit primul retailer american care a demarat procedurile de protecţie împotriva falimentului, măsură luată în urma efectelor generate de pandemia de coronavirus, potrivit CNN.

Retailerul de articole vestimentare a anunţat luni că va demara procedurile în cadrul instanţei federale de faliment din Virginia. Compania a mai declarat că a ajuns la un acord cu creditorii în ideea de a converti în capital datorii de 1,65 miliarde de dolari.

Totuşi, retailerul plănuieşte să rămână în afaceri şi să redevină o companie profitabilă. Brandul de blugi Madewell va rămâne în continuare parte a business-ului.

Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 2%  la 2,5 miliarde de dolari. Retailerul a declarat pierderi de 78,8 milioane de dolari în cel mai recent an fiscal, după ce cu un an mai înainte înregistraseră pierderi de 120 de milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
proceduri,
branduri,
miliarde,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.