Corina Creţu a aprobat 110 milioane euro pentru sistemul de apă şi canalizare în zona Turda

Postat la 06 iunie 2019 103 afişări

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a semnat, joi, finanţarea "Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda – Câmpia-Turzii", fondurile fiind în valoare de 110 milioane euro.

Corina Creţu a aprobat 110 milioane euro pentru sistemul de apă şi canalizare în zona Turda

Proiectul va asigura tuturor locuitorilor din sudul judeţului Cluj acces la servicii de apă şi canalizare, prin extinderea şi modernizarea infrastructurii existente, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România într-un comunicat de presă.

 

Acest proiect major este parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi va beneficia de un sprijin financiar din partea UE de peste 110 milioane de euro, prin Fondul de coeziune.

 

Proiectul va fi implementat în 13 localităţi din judeţul Cluj, reunite în cadrul Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară "Apa Văii Arieşului" (Aiton, Călăraşi, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos, Viişoara) şi vine în continuarea investiţiilor făcute din bani europeni în perioada 2007 – 2013 în reţeaua de apă şi canalizare din această parte a judeţului.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
turda,
corina cretu,
canalizare,
aprobare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.