Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia

Autor: Andreea Diocheteanu Postat la 12 februarie 2017 76 afişări

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, în primul test de acest gen de la învestirea lui Donald Trurmp în funcţia de preşedinte al SUA până în prezent, potrivit BBC.com.

Lansarea rachetei a avut loc duminică, la ora locală 07.55, de la baza aeriană Banghyon, din provincia Pyongan (partea de vest a Coreii de Sud).

Potrivit oficialilor sud-coreeni, racheta a fost lansată spre est, în direcţia Mării Japoniei şi a parcurs aproximativ 500 km.

Shinzo Abe, prim-ministrul al Japoniei, care s-a aflat zilele acestea într-o vizită în SUA, a declarat că testul a fost ”absolut intolerabil”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a asigurat pe Abe că ”America sprijină Japonia, aliatul său măreţ, 100%”.

Luând cuvântul la o conferinţă de presă comună, în timpul unei vizite în SUA, Abe a adăugat că Donald Trump l-a asigurat, de asemenea, că s-a angajat să "să facă din ce în ce mai puternică alianţa noastră".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
rachete,
lansare,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.