Copiii din Bulgaria, cei mai expuşi sărăciei şi excluziunii sociale în cadrul Uniunii Europene. Pe ce loc se află România

Postat la 27 februarie 2013 13 afişări

În 2011, rata cea mai ridicată a celor cu vârste sub 18 ani care sunt expuşi riscului sărăciei şi excluziunii sociale a fost înregistrată în Bulgaria (52 la sută), conform datelor transmise de Eurostat, biroul de statistică al UE.

Bulgaria este urmată de România (49 la sută), Letonia (44 la sută), Ungaria (40 la sută) şi Irlanda (38 la sută în 2010), conform datelor citate de Novinite în pagina electronică.

Cele mai mici rate se regăsesc în Suedia, Danemarca şi Finlanda (toate cu 16 la sută), urmate de Slovenia (17 la sută), Olanda (18 la sută) şi Austria (19 la sută).

Persoanele expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale sunt cele aflate în cel puţin una dintre trei condiţii: aflate în pragul sărăciei, defavorizate sever din punct de vedere material sau care locuiesc în gospodării cu o intensitate foarte redusă a muncii.

Datele mai arată că în UE copii sunt cei mai expuşi sărăciei sau excluziunii sociale comparativ cu restul populaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sărăciei,
excluziunii sociale,
Europa
/actualitate/copiii-din-bulgaria-cei-mai-expusi-saraciei-si-excluziunii-sociale-in-cadrul-uniunii-europene-pe-ce-loc-se-afla-romania-10607830
10607830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.