Copii care au făcut înconjorul lumii pe apă

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 decembrie 2015 84 afişări

Copii care au făcut înconjorul lumii pe apă

În 1974 actorul Gregory Peck producea filmul "The Dove", regizat de Charles Jarrott, care spune povestea tânărului Robin Lee Graham, primul adolescent pornit în jurul lumii. Graham a călătorit timp de cinci ani şi şi-a început călătoria la 16 ani, cu un vas de 20 de metri şi cu două pisici la bord, Joliette şi Suzette (în timpul călătoriei a pierdut dar a şi căpătat alte pisici, aşa că la final îl însoţeau Kili, Pooh şi Piglet).

În 1969 Graham a vândut yachtul "Dove" în Insulele Virgine şi şi-a continuat drumul cu mai marele "Return of Dove". În timpul călătoriei Robin Graham s-a căsătorit (în Africa de Sud) iar fiica sa, Quimby, s-a năcut la două luni după ce şi-a terminat călătoria. A scris, desigur, şi nu una, ci două cărţi, iar filmul îi romanţează îndeajuns de mult experienţa pentru a-l transforma într-un personaj. "Dove" s-a scufundat în 1989 în timpul uraganului Hugo, iar "Return of Dove" este undeva în Hawaii. 

Laura Dekker este cea mai tânără persoană care a navigat în jurul lumii, între ianuarie 2011 şi ianuarie 2012; avea, la terminarea călătoriei, 16 ani şi 4 luni. Autorităţile olandeze au intervenit încă înainte de începerea călătoriei şi un tribunal a oprit proiectul o bucată de vreme, şi după un şir întreg de evenimete, tânăra a plecat din Antile.

Vasul Laurei se numeşte Guppy, are 12 metri şi este special echipat pentru călătorii de o asemenea anvergură. Vârsta i-a făcut probleme tinerei nu numai în Olanda, ci şi alte ţări, iar recordul de cea mai tânără navigatoare în jurul lumii nu este recunoscut de Guiness World Records.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/copii-care-au-facut-inconjorul-lumii-pe-apa-14929245
14929245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.