Consumul îşi revine după performanţa proastă din decembrie: a crescut cu 2,4% în ianuarie

Autor: Claudia Medrega Postat la 06 martie 2013 10 afişări

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor cu autovehicule şi motociclete, a scăzut în ianuarie faţă de ultima lună a anului trecut cu 23% ca serie brută, dar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 4,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor cu autovehicule şi motociclete, a scăzut în ianuarie faţă de ultima lună a anului trecut cu 23% ca serie brută, dar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 4,3%. Evoluţia a fost determinată de scăderile înregistrate la vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun (cu 28%, serie brută), produse nealimentare (22%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (17%). Indicatorul serie ajustată a fost influenţat de creşterea vânzărilor de produse nealimentare (cu 6,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (5,1%) şi comerţului cu carburanţi (2,3%). Faţă de ianuarie 2012 afacerile din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a avansat cu 2,8% ca serie brută şi cu 2,4% ajustat.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Consumul,
comertul cu amanuntul
/actualitate/consumul-isi-revine-dupa-performanta-proasta-din-decembrie-a-crescut-cu-2-4-in-ianuarie-10643288
10643288
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.