Confruntări intense între forţele ucrainene şi separatişti la periferia oraşului Doneţk

Postat la 05 august 2014 54 afişări

Noi confruntări intense între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi au fost semnalate marţi la periferia oraşului Doneţk, principalul fief al insurgenţilor aflat sub un asediu aproape total, în condiţiile în care Kievul le-a cerut civililor să părăsească zona.

Confruntări intense între forţele ucrainene şi separatişti la periferia oraşului Doneţk

 Explozii au fost auzite în mod regulat din direcţia cartierului Marinka, aflat la periferia de sud-vest a oraşului, de unde se ridicau coloane de fum.

Potrivit primăriei, salvele de mortiere trase în cursul nopţii de luni spre marţi au avariat o staţie electrică dintr-un cartier din Doneţk aflat în apropiere de Marinka, ceea ce a dus la întreruperea curentului pentru aproximativ 50 de clădiri rezidenţiale. În centrul oraşului, un dispozitiv exploziv a rănit luni seară opt separatişti, potrivit sursei.

Luptele s-au intensificat în ultimele zile în apropiere de Doneţk, cel mai mare oraş din bazinul minier Donbas, cu un milion de locuitori înainte de începerea ostilităţilor, pe fondul temerilor privind un asalt al forţelor ucrainene şi al riscului unor confruntări sângeroase.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/confruntari-intense-intre-fortele-ucrainene-si-separatisti-la-periferia-orasului-donetk-13037955
13037955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.