CONFLICTUL DIN FÂŞIA GAZA: Israelul suspendă provizoriu orice proiect de ofensivă terestră

Postat la 20 noiembrie 2012 19 afişări

Israelul a decis să amâne o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, cu scopul de a oferi şanse unor eforturi egiptene de obţinere a unui armistiţiu între Hamas şi autorităţile israeliene, a anunţat marţi un oficial israelian de rang înalt. "O decizie a fost luată privind o suspendare temporară a oricărui proiect de ofensivă terestră, cu scopul de a oferi şanse de succes unor eforturi diplomatice", a declarat acest oficial de rang înalt, în urma unei reuniuni, în noaptea de luni spre marţi, a celor nouă miniştri care fac parte din Cabinetul restrâns al premierului Benjamin Netanyahu.

"Ei au discutat totodată despre situaţia (eforturilor) diplomatice şi a operaţiunii militare" israeliene în Fâşia Gaza "Pilon de Apărare", a declarat acest oficial care a solicitat protecţia anonimatului. Acest anunţ intervine în contextul în care ONU, Egiptul şi Washingtonul îşi intensifică eforturile în vederea unei împiedicări a unei escaladări majore în regiune, care este pe cale să explodeze. Peste 100 de palestinieni au fost ucişi începând de miercuri, când armata israeliană a lansat operaţiunea "Pilon de Apărare" împotriva unor grupări armate din Fâşia Gaza. La Cairo, secretarul general al ONU Ban Ki-moon, care este aşteptat marţi şi în Israel, a îndemnat toate părţile aflate în conflict în Fâşia Gaza să "înceteze focul imediat".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conflict,
israel,
ofensiva,
fasia gaza
/actualitate/conflictul-din-fasia-gaza-israelul-suspenda-provizoriu-orice-proiect-de-ofensiva-terestra-10338613
10338613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.