ComputerGames.ro a avut afaceri de 1,8 mil. euro în 2012

Autor: Anca Barbulescu Postat la 12 februarie 2013 38 afişări

Site-ul de jocuri ComputerGames.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 milioane de euro în 2012, de peste trei ori mai mare comparativ cu nivelul de 0,5 milioane de euro atins în anul precedent, pe fondul extinderii companiei în segmentul retailului de jocuri.

"Afacerile ComputerGames.ro au crescut constant de la an la an, ajungând în 2012 la aproximativ 1,8 milioane de euro. Acest lucru se datorează în principal faptului că anul anterior a fost cel al trecerii masive a cumpărăturilor de jocuri la cutie din retail către mediul online", a declarat Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro. Aproximativ 90% din cifra de afaceri a companiei provine din vânzarea de jocuri, în timp ce restul a venit din publicitatea afişată pe site-ul ComputerGames.ro, cu peste 727.000 de vizitatori unici în luna decembrie 2012.

Piaţa locală de jocuri este estimată la 20 de milioane de euro anul trecut, iar Stroie preconizează o creştere de 20% în 2013, până la aproximativ 24 de milioane de euro. "Deşi o mare parte din bani nu mai trec prin firmele româneşti de profil, piaţa de jocuri din România a crescut cu circa 20% anul precedent, până la aproximativ 20 de milioane de euro. La ora actuală, jucătorii de pe plan local cumpără şi de pe site-uri externe, astfel că foarte mulţi bani nu mai ajung în companiile româneşti din industrie", a explicat Silviu Stroie. În prezent, piaţa românească de jocuri se împarte în vânzări pentru PC (85%), consolă (2-3%) şi dispozitive mobile (12-13%).

Cheltuiala medie lunară a unui român pentru jocuri video se ridică la 120 de lei. În total, în România există în jur de trei milioane de persoane care se joacă în mod constant pe calculator, dintre care aproximativ un milion sunt consideraţi specialişti pentru că se joacă între una şi două ore în fiecare zi, iar 10.000 sunt profesionişti, ajungând să se joace chiar şi 6-7 ore pe zi. Majoritatea celor care practică sporturile electronice sunt bărbaţi şi au vârsta cuprinsă între 14 şi 40 de ani.

O lansare importantă de jocuri care a contribuit la rezultatele financiare peste aşteptări ale ComputerGames.ro a fost Counter-Strike: Global Offensive, joc achiziţionat de 200.000 de jucători din 21 august şi până la finalul anului. Un alt exemplu de joc comercializat de ComputerGames.ro care a avut rezultate spectaculoase din punct de vedere al vânzărilor este Guild Wars, cumpărat de 12.000 de utilizatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ComputerGames.ro,
jocuri,
calculator
/actualitate/computergames-ro-a-avut-afaceri-de-1-8-mil-euro-in-2012-10556905
10556905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.