Compania care merge impotriva curentului. În timp ce multe companii importante se pregătesc să concedieze angajaţi aceasta oferă bonusuri de zeci de mii de dolari

Autor: Ioana Matei Postat la 19 decembrie 2018 719 afişări

Compania care merge impotriva curentului. În timp ce multe companii importante se pregătesc să concedieze angajaţi aceasta ofera bonusuri de zeci de mii de dolari

Compania care merge impotriva curentului. În timp ce multe companii importante se pregătesc să concedieze angajaţi aceasta oferă bonusuri de zeci de mii de dolari

În timp ce General Motors şi Ford se pregătesc să concedieze angajaţi, o companie antreprenorială înfiinţată în Michigan, denumită FloraCraft, a anunţat că va oferi mii de dolari fiecărui angajat full-time al acesteia, potrivit unui articol publicat pe site-ul usatoday.com.

Compania are ca obiect de activitate confecţionarea de produse din spumă pentru industriile florale şi de meşteşugărit. Firma furnizează astfel de produse pentru Walmart, Amazon, Michaels, JOANN, Hobby Lobby şi unor retaileri din 50 de state şi 17 ţări.

Recent, proprietarul afacerii, Lee Schoenherr, a spus celor 200 de angajaţi că le va oferi bonusuri în valoare cumulată de aproximativ 4 milioane de dolari. Sumele acordate fiecăruia dintre ei variază în funcţie de timpul petrecut în companie, dar bonusul mediu va fi de aproximativ 20.000 de dolari. Angajaţii surprinşi au aplaudat şi au ţipat, iar mulţi dintre ei s-au aliniat ca să mulţumească lui Schoenherr personal, au spus reprezentanţii companiei într-o declaraţie de presă.

„Am început să plâng - a fost ceva foarte important pentru el să facă un astfel de gest pentru toată lumea”, a spus Mary Overla, un angajat la FloraCraft.

Premiul va fi segmentat între un bonus în bani şi o contribuţie pentru fondul de pensii al angajaţilor. Din cauza unor legi legate de acestea, FloraCraft trebuie să facă aceste contribuţii în intervalul a doi ani calendaristici. Familiile de angajaţi care lucrează pentru companie de mai multe generaţii vor primi bonusuri care vor ajunge chiar la 60.000 de dolari.

„Soţia mea, Joan, împreună cu mine, suntem binecuvântaţi din foarte multe puncte de vedere. Vrem să împărţim această bincuvântare cu bărbaţii şi femeile a căror energie, pasiune şi loialitate ne inspiră în fiecare zi. În urmă cu câţiva ani, am început să ne gândim că vrem să facem ceva care să fie personalizat în funcţie de angajaţii noiştri, care sunt sufletul FloraCraft”, a declarat Schoenherr.  

De fapt, de la înfiinţarea firmei, în 1946, FloraCraft nu a concediat pe niciunul dintre angajaţii săi. „În timp ce mulţi proprietari de businessuri oferă bonusuri angajaţilor după ce vând companiile, Schoenherr vrea să mulţumească echipei sale pentru rolul avut în clădirea brandului FloraCraft şi a afacerii acum”, a explicat CEO-ul Eric Erwin.

Schonherr a declarat, potrivit USA Today, că acest cadou nu reprezintă un semnal de vânzare a companiei. „Să nu vă gândiţi că acest lucru înseamnă că fac un exit sau vând afacerea - iubesc ceea ce fac şi sunt dedicat menţinerii independenţei FloraCraft”, a declarat el. Schoenherr a cumpărat afacera de la unchiul său, care a fondat-o după cel de Al Doilea Război Mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
companie,
bonusuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.