Compania care controlează internetul, dar nimeni nu a auzit de ea. 150 milioane de website-uri folosesc tehnologia lor

Postat la 09 octombrie 2016 754 afişări

Compania care controlează internetul, dar nimeni nu a auzit de ea. 150 milioane de website-uri folosesc tehnologia lor

Nginx, pronunţat “Engine-X” este probabil unul dintre cele mai importante startup-uri de care probabil nu ai auzit. Compania tocmai a primit o finanţare de 8 milioane de dolari de la gigantul telecom australian Telstra, scrie Business Insider.

În momentul de faţă tehnologia de web-server a Nginx este foarte populară. Cel puţin 150 milioane de website-uri o folosesc.

Mai mult, 49% din topul 1000 al site-urilor cu cel mai mare trafic din lume utilizează Nginx, potrivit W3Techs. Mult peste competiţie. IIS, al Microsoft, funcţionează doar pe 6.8% dintre site-urile din acelaşi top. În clasament se află serverele Google cu o cotă de 9.8% şi Apache cu 26.6%.

Chiar şi NASA a apelat la Nginx pentru site-ul care a transmis imagini live de pe rouverul Curiosity în explorarea sa a planetei roşii.

Produsul este gratuit, iar ca startupul să genereze venituri oferă o variantă premium, care are la dispoziţie mai multe unelte pentru clienţi, dar şi consultanţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
site,
business,
finantare,
gigant,
important,
primire,
refuz,
telecom,
top
/actualitate/compania-care-controleaza-internetul-dar-nimeni-nu-a-auzit-de-ea-150-milioane-de-website-uri-folosesc-tehnologia-lor-15782689
15782689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.