Compania Avon a fost amendată cu 135 milioane de dolari în SUA pentru că a dat mită în China genţi Gucci şi vacanţe

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 18 decembrie 2014 82 afişări

Avon Products a dat mită unor oficiali din China pentru dreptul de a face vânzări directe de cosmetice, compania acceptând plata unor amenzi în valoare de 135 de milioane de dolari în SUA pentru închiderea unei investigaţii federale vechi de şase ani, relatează Bloomberg.

Compania, care va fi supusă unei monitorizări externe, va fi obligată să adopte practici riguroase de control şi să evite să comită alte nereguli în următorii trei ani, înainte ca investigaţia să fie închisă definitiv.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei audieri la un tribunal federal din Manhattan.

Divizia Avon China a recunoscut că a conspirat pentru a încălca legea care interzice companiilor americane să dea mită în străinătate. Avon China a falsificat datele contabile într-o perioadă de patru ani pentru a plăti oficiali chinezi care au ridicat în 2006 interdicţia aplicată vânzărilor directe.

Trei directori ai Avon China şi doi avocaţi au plătit minim 8 milioane de dolari sub formă de cadouri şi alte gratuităţi oferite autorităţilor locale, pentru a putea ocoli interdicţia vânzărilor directe. Între cadouri s-au aflat plata unor mese la restaurant, a unor călătorii precum şi produse de lux ca portofele, genţi şi ceasuri.

În schimb, Avon a obţinut licenţe pentru vânzări directe şi tratament favorabil în justiţie.

Plăţile au fost ascunse în datele contabile ca fiind cheltuieli pentru călătorii ale unor angajaţi, şi pentru relaţii publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AVON,
AMENDĂ,
/actualitate/compania-avon-a-fost-amendata-cu-135-milioane-de-dolari-in-sua-pentru-ca-a-dat-mita-in-china-genti-gucci-si-vacante-13729468
13729468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.