Comision redus la transferul de bani prin serviciul MasterCard MoneySend

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 iunie 2014 96 afişări

Din iunie, CEC Bank a redus comisionul la transferurile de sume prin serviciul MasterCard MoneySend. Astfel, pentru operaţiunile de transfer sume pe teritoriul României prin cardurile MasterCard CEC Bank se aplică un comision unitar de 0,1% plus 1 leu.

“In 2012, anul lansării acestui serviciu, CEC Bank a fost prima bancă din Uniunea Europeană care a permis trimiterea de bani prin serviciul MoneySend prin reţeaua de echipamente ATM a băncii. Ne bucurăm că am fost promotorii unei premiere la nivel european”, declară Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

"La operaţiunea de transfer bani prin ATM pe teritoriul României din cardurile MasterCard CEC Bank către alte carduri MasterCard sau Maestro emise de instituţii financiare din România se percepe cel mai mic comision pentru clienţii CEC Bank. Astfel, comisionul pentru o plată prin virament în sistem interbancar  este în valoare de 4,5 lei pentru sume de până la 500 lei, prin serviciul Internet Banking – CEConline comisionul este în valoare de 3,15 lei (redus cu 30% faţă de unităţile băncii), în timp ce comisionul pentru transfer sume prin serviciul MasterCard MoneySend pentru sumele din intervalul 10-500 lei variază între 1,01 lei şi 1,5 lei", explică Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepreşedintele CEC Bank.

Serviciul este disponibil in reteaua de peste 1.100 de bancomate a CEC Bank, atat pentru transferuri nationale cat si internationale. In acest moment, tarile catre care se pot trimite bani prin serviciul MoneySend sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Georgia, Ungaria, Israel, Kosovo, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Polonia, Federatia Rusa, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

“Prin folosirea retelei de ATM-uri CEC Bank, transferurile se pot efectua la orice ora din zi si din noapte, direct de pe cardul MasterCard, fara ca utilizatorii sa fie nevoiti sa completeze formulare sau sa retraga numerar in prealabil. In plus, destinatarul  primeste banii direct pe cardul sau MasterCard sau Maestro, putand sa-i foloseasca imediat pentru plati, fara a mai fi nevoie sa faca eforturi suplimentare pentru a ridica banii”, declară Cosmin Vladimirescu, general manager Romania în cadrul MasterCard Europe.

CEC Bank nu comisioneaza operatiunea de primire a banilor. Pentru tranzactiile transfrontaliere se mentin comisioanele actuale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comision-redus-la-transferul-de-bani-prin-serviciul-mastercard-moneysend-12774679
12774679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.