Comisia juridică a Camerei va discuta miercuri cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea

Autor: Alina Novaceanu Postat la 17 februarie 2015 47 afişări

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", avocatul acesteia venind, marţi, la comisie să studieze dosarele.

Avocatul Marius Striblea a declarat la final că probele lipsesc cu desăvârşire şi că o să vină şi miercuri pentru a studia dosarele.

"O să venim şi mâine (miercuri - n.r.), timpul nu a fost suficient, din păcate la 16,30 programul s-a încheiat, vom reveni şi mâine şi vom completa studiul dosarului. Pe de altă parte, strategia pentru mâine va fi făcută exclusiv pe decizia de astăzi a Instanţei supreme", a arătat Striblea.

Întrebat dacă va veni Elena Udrea la Parlament, el a spus că este dreptul ei să vină şi la Comisie şi la plen şi speră ca miercuri aceasta să vină în calitate de cetăţean liber.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare marţi în procesul în care deputatul Elena Udrea contestă arestarea sa preventivă în dosarul "Microsoft".

Biroul Permanent al Camerei a trimis, luni, la Comisia juridică noile cereri ale DNA privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârşirea de noi infracţiuni în dosarul "Gala Bute". Comisia are la dispoziţie trei zile pentru raport, iar plenul încă 5 zile pentru a se pronunţa.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, referitor la noua cerere a DNA de arestare preventivă, că Elena Udrea, fiind încă deputat, nu poate intra cu cătuşe în plenul Camerei şi nici în comisie, arătând că este o situaţie delicată şi va solicita ministrului Justiţiei o soluţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMISIA JURIDICĂ,
UDREA,
/actualitate/comisia-juridica-a-camerei-va-discuta-miercuri-cererea-dna-de-arestare-preventiva-a-elenei-udrea-13840909
13840909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.