Anchetă DNA după dezvăluirile ProSport. "Dosarul Dinamo - Lazio", deschis oficial de procurori. Turcu, despre bani negri: "La transferul lui Ştefan Radu, mi s-au oferit bani şi aşa, şi aşa"

Postat la 17 februarie 2015 64 afişări

“Ca urmare a articolului semnalat de dvs., la data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi Societa Sportiva Lazio din Italia care a avut loc la data de 28.08.2007”. Acest răspuns a venit zilele trecute pe adresa de email a ProSport şi are antetul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Anchetă DNA după dezvăluirile ProSport. "Dosarul Dinamo - Lazio", deschis oficial de procurori. Turcu, despre bani negri: "La transferul lui Ştefan Radu, mi s-au oferit bani şi aşa, şi aşa"

 Într-o perioadă în care procurorii DNA sunt implicaţi într-o cursă de anduranţă, soldată cu zeci de reţineri şi arestări spectaculoase din mediul politic şi de afaceri, un articol despre acuzele de blat şi despre culisele financiare ale unui meci de fotbal disputat acum mai bine de 7 ani a generat o reacţie rapidă. Între publicarea materialului în ProSport şi deschiderea unui dosar penal au trecut doar două săptămâni.

Pe 13 ianuarie 2015, ProSport deschidea Dosarul Dinamo – Lazio, legat de partida decisivă pentru calificarea în grupele Champions League din sezonul 2007-2008. În tur, scorul fusese 1-1. La Bucureşti, după ce a condus la pauză cu 1-0, echipa română a încasat trei goluri stupide. Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo în seara în care a avut loc meciul de pe fostul stadion Naţional, a dezvăluit pentru ProSport: “Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: <Băieţi, daţi-vă la o parte!> E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o murătură, l-au antrenat apoi bine şi a ieşit din el un jucător bun”.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ancheta-dna-dupa-dezvaluirile-prosport-dosarul-dinamo-lazio-deschis-oficial-de-procurori-turcu-despre-bani-negri-la-transferul-lui-stefan-radu-mi-s-au-oferit-bani-si-asa-si-asa-13838346
13838346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.