Comisia Federală de Telecomunicaţii din SUA solicită reglementări stricte pentru platformele online

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 ianuarie 2021 33 afişări

Companiile din domeniul online trebuie obligate să ofere explicaţii despre activităţi la fel ca toate firmele de telecomunicaţii, afirmă Ajit Pai, preşedintele Comisiei Federale de Telecomunicaţii din Statele Unite (FCC).

"FCC a instituit o solicitare strictă de transparenţă aplicabilă furnizorilor de servicii online. Trebuie să dezvăluie (...) informaţii despre practicile de afaceri. În baza cărui argument nu li se cere marilor grupuri din domeniul online, care activează într-un spaţiu adiacent, să respecte aceleaşi restricţii?", a declarat Ajit Pai, într-un interviu acordat site-ului Axios.com.

Preşedintele Comisiei Federale de Telecomunicaţii (FCC) a declarat că apar semne de întrebare în legătură cu decizia platformei de microblogging Twitter de blocare pe termen nedeterminat a contului preşedintelui Donald Trump.

"Sunt probleme privind transparenţa şi consecvenţa. Transparenţă privind procesul decizional, cine ia decizia, pe baza căror argumente. De asemenea, este vorba şi de consecvenţă - de ce în acest caz şi nu în cazul liderului suprem al Iranului?", a subliniat Ajit Pai.

Reţeaua de socializare online Facebook, platforma de microblogging Twitter şi site-ul de conţinut video YouTube au blocat conturile preşedintelui SUA, Donald Trump, după violenţele produse la Capitoliu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
COMPANII ONLINE,
REGLEMENTĂRI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.