Comisia Europeană propune noi sancţiuni împotriva Rusiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 28 septembrie 2022 81 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus, miercuri, o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, în contextul referendumurilor pentru anexarea unor regiuni din sud-estul Ucrainei.

Comisia Europeană propune noi sancţiuni împotriva Rusiei

"Săptămâna trecută, Rusia a escaladat invazia în Ucraina, aducând-o la un nou nivel, prin mobilizarea rezerviştilor şi prin farse de referendumuri care sunt o tentativă ilegală de a anexa teritorii şi a modifica prin forţă frontierele internaţionale. Uniunea Europeană este determinată să forţeze Kremlinul să plătească printr-un nou set de sancţiuni aspre împotriva Rusiei", a afirmat Ursula von der Leyen, citată de BBC News.

"Noi restricţii privind importurile de produse ruseşti le vor ţine în afara pieţelor europene şi vor lipsi Rusia de încă şapte miliarde de euro ca venituri", a precizat preşedintele Comisiei Europene, subliniind că UE va extinde şi lista produselor care nu pot fi exportate în Rusia, în special armament, avioane şi substanţe chimice. "Aceste măsuri vor afecta capacitatea Rusiei de modernizare militară", a insistat Ursula von der Leyen.

De asemenea, Bruxellesul vrea să le interzică cetăţenilor europeni să mai deţină funcţii în consiliile de administraţie ale companiilor ruse cu capital de stat.

La rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat că noile sancţiuni, care vor trebui aprobate de Consiliul UE şi de Parlamentul European, vor viza peste 1.300 de persoane şi entităţi implicate în acţinile de "subminare a integrităţii teritoriale ucrainene".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
rusia,
sancţiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.