Comisia Europeană, declaraţie tranşantă despre Brexit: Alegerea unui nou premier britanic nu va schimba termenii acordului

Postat la 11 iunie 2019 23 afişări

Alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba termenii acordulului de retragere al Marii Britanii din Blocul Comunitar convenit între UE şi premierul de la Londra, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, relatează Reuters.

Comisia Europeană, declaraţie tranşantă despre Brexit: Alegerea unui nou premier britanic nu va schimba termenii acordului

Întrebat despre afirmaţia lui Boris Johnson, favoritul pentru a deveni succesorul lui Theresa May, de a reţine miliardele de pasive datorate de Marea Britanie bugetului Uniunii Europene, purtătorul de cuvânt a declarat: "Toată lumea ştie ce este pe masă. Ceea ce se află pe masă a fost aprobat de toate statele membre, iar alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba parametrii."

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.