Comisia Europeana a virat a doua transa a imprumutului catre Romania

Postat la 11 martie 2010 16 afişări

Comisia Europeana (CE) a virat, joi, suma de un miliard de euro in contul Trezoreriei, reprezentand a doua transa din imprumutul acordat Romaniei, in valoare totala de 5 miliarde de euro.

Executivul UE noteaza ca acordarea celei de-a doua transe catre Romania vine dupa o evaluare pozitiva a Comisiei cu privire la implementarea de catre autoritatile romane a conditiilor agreate in memorandumul tehnic de intelegere.

"Sunt fericit sa anunt ca Romania s-a conformat cu conditiile de politica impuse pentru acordarea celei de-a doua transe. Asistenta financiara acordata de Uniunea Europeana, FMI si alte institutii financiare internationale a ajutat Romania sa treaca peste partea cea mai grea a crizei economice si financiare", a declarat, intr-un comunicat, comisarul european pentru Afaceri Monetare si Economice, Olli Rehn.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
imprumut,
transe,
CE
/actualitate/comisia-europeana-a-virat-a-doua-transa-a-imprumutului-catre-romania-5738631
5738631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.