Comandant al SI, ucis într-un raid al trupelor speciale americane în Siria

Autor: Iuliana Enache Postat la 16 mai 2015 210 afişări

Forţele speciale americane au ucis un comandant de rang înalt al Statului Islamic în timpul unui raid ce urmărea capturarea lui în estul Siriei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat secretarul american al Apărării, Ash Carter, relatează CNN.

Comandantul SI Abu Sayyaf s-a opus capturării şi a fost ucis în cadrul unui raid la al-Amr, a declarat el într-un comunicat.

Carter a declarat că a ordonat raidul la comanda preşedintelui Barack Obama, iar toate trupele americane s-au întors în siguranţă.

"Abu Sayyaf era implicat în operaţiunile militare ale SI şi a contribuit direct la operaţiunile ilicite de petrol, gaz şi financiare ale organizaţiei teroriste", a declarat el.

Soţia lui, o irakiancă pe nume Umm Sayyaf, a fost capturată, iar în prezent se află în detenţie militară în Irak, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate, Bernadette Meehan, într-un comunicat.

Umm Sayyaf "a jucat un rol important în activităţile teroriste ale SI şi poate a fost complice în ceea ce pare să fie aservirea unei femei yazidi salvată noaptea trecută", a precizat Carter.

Umm Sayyaf ar fi implicată în trafic de persoane şi luări de ostatici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SIRIA,
TERORISM
/actualitate/comandant-al-si-ucis-intr-un-raid-al-trupelor-speciale-americane-in-siria-14277223
14277223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.