COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol - Capitala, pregătită cu 455 de utilaje de deszăpezire şi permanenţă la servicii

Autor: Roxana Alexe Postat la 24 ianuarie 2014 72 afişări

Primăria Capitalei este pregătită pentru codul portocaliu de ninsori şi viscol cu 455 de utilaje pentru deszăpezire, peste 30 de tone de antiderapant şi permanenţă la sediile instituţiilor din subordine şi la cele ale operatorilor de servicii publice, potrivit măsurilor dispuse de Sorin Oprescu.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că, în urma avertizărilor emise de meteorologi, primarul general Sorin Oprescu a cerut instituţiilor publice aflate în subordine, operatorilor de servicii publice (RADET, RATB, Apa Nova, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Luxten, Poliţia Locală), precum şi direcţiilor implicate în programul de deszăpezire din cadrul primăriei, să asigure permanenţă 24 din 24 ore la sediile instituţiilor şi să ia măsuri astfel încât dispeceratele să preia toate eventualele sesizări.

"În acest moment, pentru a putea acţiona în cel mai scurt timp, operatorii de deszăpezire au poziţionat utilajele în 58 de puncte fixe în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să poată interveni rapid cu materiale antiderapante, cu prioritate în rampe, pante, poduri şi la intrările în şcoli, grădiniţe şi instituţii de interes public, arterele principale şi secundare", se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Municipiului Bucureşti.

De asemenea, urmare a centralizării datelor operatorilor de salubrizare din cele şase sectoare, în prezent sunt pregătite 455 de utilaje. De asemenea, sunt disponibile 20.621 de tone de clorură de sodiu, 4.673 de tone de alte materiale (clorură de calciu şi eco-taw) , precum şi 75 de tone de nisip.

"Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti va asigura monitorizare permanentă în teren a Programului de deszăpezire şi combaterea poleiului", mai precizează sursa citată.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială are deschise adăposturile sociale pentru găzduirea oamenilor străzii, având asigurat stocul de pǎturi, haine şi încălţăminte.

"Sunt pregatite unităţile mobile care vor oferi ceai şi mâncare caldă celor fără adăpost, atunci cand vremea va fi deosebit de rece", mai precizează sursa citată.

Bucureştenii pot sesiza 24 de ore din 24 la numărulul de telefon gratuit al Dispeceratului pentru Situaţii de Urgenţă, 0.800.800.868, urgenţele din teren.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării vor fi, de vineri, ora 18.00, până duminică, la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COD PORTOCALIU,
PMB,
/actualitate/cod-portocaliu-de-ninsori-si-viscol-capitala-pregatita-cu-455-de-utilaje-de-deszapezire-si-permanenta-la-servicii-11961833
11961833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.