Cod portocaliu de caniculă. Cod galben de averse, vijelii şi grindină. Harta judeţelor afectate

Postat la 21 iunie 2012 8 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe judeţe din ţară, valabilă vineri.

Conform avertizării meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35....37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 23 iunie, în sudul extrem şi în sud-estul ţării se va menţine vremea caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Temperaturile maxime încă vor atinge 35....36 de grade pe arii extinse.

Mai multe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vreme,
canicula,
grindina,
cod portocaliu
/actualitate/cod-portocaliu-de-canicula-cod-galben-de-averse-vijelii-si-grindina-harta-judetelor-afectate-9768862
9768862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.