CNA, după întâlnirea cu SRI: Se modifică Legea privind prevenirea şi combaterea acţiunilor teroriste

Autor: Madalina Cerban Postat la 07 mai 2015 59 afişări

Serviciul Român de Informaţii (SRI) consultă mai multe instituţii, între care şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în procesul de adaptare şi modificare a Legii 535 din 2004 privind prevenirea şi combaterea acţiunilor teroriste.

În acest sens, Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, a participat, joi dimineaţă, la o întâlnire de lucru organizată la sediul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

"A fost o consultare cu mai multe instituţii, în procesul de adaptare şi modificare a Legii 535 pe 2004 privind prevenirea şi combaterea acţiunilor teroriste", a declarat Răsvan Popescu, după această întâlnire, la solicitarea jurnaliştilor prezenţi la şedinţa CNA de joi, la care acesta participă în momentul difuzării acestei ştiri.

Răsvan Popescu a spus că foarte probabil vor mai fi întâlniri de lucru de genul acesta.

El a refuzat să facă alte declaraţii privind respectiva întâlnire.

SRI a invitat CNA să desemneze un reprezentant pentru această întâlnire de lucru, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa din 5 mai a Consiliului. Tot atunci, Răsvan Popescu a fost desemnat de colegii săi să participe la această întâlnire de lucru.

Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere a Terorismului funcţionează în cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Direcţia Generală de Prevenire şi Combaterea Terorismului este o unitate informativ-operativă centrală, care răspunde de planificarea, organizarea şi executarea, într-o concepţie unitară, a activităţilor de prevenire, descoperire, contracarare şi înlăturare a factorilor de risc şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, ce vizează pregătirea, iniţierea sau săvârşirea de acte teroriste ori constituie vulnerabilităţi ce pot genera sau favoriza asemenea acte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
SRI,
LEGE
/actualitate/cna-dupa-intalnirea-cu-sri-se-modifica-legea-privind-prevenirea-si-combaterea-actiunilor-teroriste-14222779
14222779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.