Cluj: Listă cu semnături de la morţi pentru Partidul România Noastră. Se cere plângere penală

Autor: Vasile Magradean Postat la 19 august 2020 180 afişări

Semnături de la persoane decedate, de la persoane care nu au domiciliul în Cluj-Napoca ori cu adresa incompletă sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, au fost descoperite la Biroul Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca.

Cluj: Listă cu semnături de la morţi pentru Partidul România Noastră. Se cere plângere penală

Reprezentaţii BEM Cluj-Napoca au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că lista cu semnături problemă a fost depusă de către Petru Mîndru, candidatul la funcţia de primar al oraşului din partea Partidului România Noastră.

La verificarea listei cu semnături s-au descoperit foarte multe documente de identitate cu serii eronate sau expirate, semn că ar fi provenit dintr-o bază de dată mai veche, semnături de la persoane decedate, persoane care nu domiciliază în Cluj-Napoca, persoane cu adresă incompletă sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

„Se mai observă că lista de susţinători pare a fi întocmită şi semnată de aceeaşi persoană”, arată reprezentanţii BEM.

Candidatura lui Petru Mîndru a fost respinsă.

Reprezentanţii partidelor în BEM Cluj-Napoca au propus ca în acest caz să se depună o plângere penală la Parchet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bem,
listă,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.