Clienţii băncii spaniole Bankia au retras 1 mld. euro într-o săptămână

Postat la 17 mai 2012 9 afişări

Clienţii băncii spaniole Bankia, naţionalizată săptămâna trecută din cauza situaţiei grave în care se află, au retras în ultima săptămână peste 1 miliard de euro din conturi, potrivit ediţiei de joi a ziarului El Mundo.

Noul preşedinte al Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, a informat consiliul director că clienţii au retras masiv bani după naţionalizare, scrie El Mundo, citând informaţii obţinute în urma şedinţei boardului instituţiei financiare.

Guvernul a naţionalizat săptămâna trecută Bankia, în încercarea de a estompa temerile că instituţia s-ar putea prăbuşi sub greutatea pierderilor generate de crash-ul pieţei imobiliare spaniole în 2008.

Incertitudinile privind costurile suportate de statul spaniol pentru consolidarea sectorului bancar au alimentat temerile investitorilor că ţara ar ptuea avea nevoie de un "bailout" costisitor, un risc major pentru supravieţuirea zonei euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Clienţi,
banca,
Bankia
/actualitate/clientii-bancii-spaniole-bankia-au-retras-1-mld-euro-intr-o-saptamana-9636965
9636965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.