Clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României trebuie restaurată. Patrimoniul urmează să fie mutat

Postat la 18 iunie 2014 25 afişări

Clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), care adăposteşte obiecte rare şi valoroase, precum monede de aur de tip Koson şi brăţări dacice de aur, ar urma să fie consolidată şi restaurată, fapt pentru care Ministerul Culturii caută spaţii pentru depozitarea patrimoniului MNIR.

Clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României trebuie restaurată. Patrimoniul urmează să fie mutat

 Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a discutat cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, despre consolidarea şi restaurarea clădirii instituţiei muzeale şi despre găsirea unor spaţii pentru expunerea patrimoniului pe perioada lucrărilor, însă, deocamdată, nu s-a stabilit data la care vor începe şi nici cât vor dura aceastea.

"De abia în momentul în care vom avea asigurată sursa de finanţare am putea să avem şi un grafic al desfăşurării lucrărilor", a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Ernest Oberländer-Târnoveanu a precizat că mutarea patrimoniului Muzeului Naţional de Istorie a României nu se va "întâmpla mâine", ci trebuie stabilite mai multe detalii, printre care şi găsirea unor spaţii pentru păstrarea şi expunerea patrimoniului pe perioada în care clădirea din Calea Victoriei, numărul 12, va fi în consolidare şi restaurare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cladirea-muzeului-national-de-istorie-a-romaniei-trebuie-restaurata-patrimoniul-urmeaza-sa-fie-mutat-12782161
12782161
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.