Cîţu nu mai are cu ce sa se laude: Economia României a ieşit de pe podiumul creşterilor economice din Europa în T2, fiind abia pe locul 7. Topul este dominat de Spania, Franţa şi Ungaria

Autor: Ştefan Stan Postat la 18 august 2021 29 afişări

Cîţu nu mai are cu ce sa se laude: Economia României a ieşit de pe podiumul creşterilor economice din Europa în T2, fiind abia pe locul 7. Topul este dominat de Spania, Franţa şi Ungaria

Economia României a crescut cu 13,6% în T2, însă nu mai este în topul UE, fiind abia pe locul 7 în clasamentul celor mai mari creşteri economice. Revenirea postpandemică plasează Spania şi Franţa în topul creşterilor, cu 19,8%, respectiv 18,7%, urmat de Ungaria şi Italia, cu 17,3%, respectiv 15,5%. 

Economia României a urcat cu peste 13% în trimestrul al doilea din 2021, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când scădea cu 10,5%. În semestrul 1/2021 creşterea reală a PIB a fost de 6,5%, an/an, iar în T2 faţă de T1 avansul a fost de 1,8%, arată datele „semnal“ publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi seară la Palatul Victoria, că această creştere economică de 13% din T2 este a românilor şi a companiilor, el fiind singurul economist care a crezut într-o revenire în V.

„Am promis că România va avea o creştere economică rapidă, o revenire în V. Vă mulţumesc vouă, dragi români, este cea mai rapidă revenire pe care a avut o România... Cifra trebuie să o ţinem minte... 13%, creştere economică, sună bine, nu?”, a declarat premierul marţi seara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
top

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.