Cine sunt cei sase miliardari din Facebook (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 14 martie 2011 1967 afişări

Reteaua de socializare Facebook nu l-a facut miliardar in dolari doar pe fondatorul Mark Zuckerberg. In total, sase oameni au fost desemnati miliardari din Facebook, conform topului celor mai bogati oameni din lume realizat de revista Forbes.

Povestea celei mai mari retele de socializare din lume este de-a dreptul impresionanta. Pornita intr-unul din caminele de la Harvard de catre Mark Zuckerberg, reteaua era dedicata in prima faza studentilor. In scurt timp, jumatate dintre cei 19.500 de studenti ai universitatii erau deja membri, iar antreprenorul deja lucra la extinderea Facebook in alte universitati americane.

Astazi numara 600 de milioane de utilizatori si atrage venituri fabuloase din publicitate. Mai exact, Facebook a incasat putin peste 1,33 de miliarde de euro anul trecut, aproape jumatate din totalul pietei de publicitate pe retele sociale din lume, de 2,48 de miliarde de euro, conform datelor companiei de cercetare de piata eMarketer. Iar anul acesta, ponderea va fi chiar mai mare, intrucat se estimeaza ca veniturile retelei vor urca pana la 2,89 de miliarde de euro in lume, in timp ce intreaga piata va avea un avans ceva mai lent, pana la 4,26 de miliarde de euro.

Intreaga poveste a lui Zuckerberg si a retelei sociale pe care a construit-o a fost chiar ecranizata anul trecut. In filmul "The social network", rolul principal il joaca Jesse Eisenberg, iar Eduardo Saverin, cel care a finantat afacerea la inceput, este interpretat de Andrew Garfield. In rolul lui Dustin Moskowitz, unul dintre miliardarii fin Facebook, il regasim pe Joseph Mazzello, iar Sean Parker este jucat de Justin Timberlake.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
Facebook,
/actualitate/cine-sunt-cei-sase-miliardari-din-facebook-galerie-foto-8060753
8060753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.