Cine sunt cei mai bogaţi speculatori din lume

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 mai 2014 85 afişări

În condiţiile creşterii cu 30% a pieţei de acţiuni americane în 2013, câştigurile personale ale managerilor de fonduri speculative (hedge funds) au urcat spectaculos, conform topului Alpha al publicaţiei Institutional Investor.

Cine sunt cei mai bogaţi speculatori din lume

Primii 25 de pe listă după sumele încasate au câştigat în total 21,15 mld. dolari, cu 50% mai mult decât în 2013 şi 2012. Investiţiile acestora s-au îndreptat cu precădere către acţiuni ale unor companii aeriene, din telecom, sănătate şi biotehnologie, notează publicaţia.

Pe primul loc este David Tepper, fondatorul fondului Appaloosa Management, care a câştigat 3,5 mld. dolari, urmat de Steven Cohen de la SAC Capital Advisors, cu 2,4 mld. dolari, în timp ce John Paulson, fondatorul Paulson & Co, se situează pe locul al treilea, cu 2,4 mld. dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-sunt-cei-mai-bogati-speculatori-din-lume-12618080
12618080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.