Cine s-ar fi aşteptat...

Autor: Roxana Petrescu Postat la 04 aprilie 2022 25 afişări

Cine s-ar fi aşteptat...

Dintre cele 24 de ţinte şi jaloane pe care România le avea de îndeplinit pentru primul trimestru al anului, la momentul trimiterii în tipar a revistei era neclar câte erau atinse. Potrivit MonitorPNRR.ru niciuna, potrivit premierului Ciucă, 11. În aceste condiţii, România nu poate înainta către Comisia Europeană cereri de plată pentru banii din PNRR, document aprobat anul trecut prin care există şansa ca 30 de miliarde de euro să intre în economia locală până în 2026. Pe 26 ianuarie, Franţa a primit un aviz favorabil pentru o nouă plată de 7,4 miliarde de euro după ce a dovedit că a îndeplinit 38 de jaloane.

Pe 28 februarie 2022, Italia a primit avizul Comisiei pentru o nouă tranşă de 21 de miliarde de euro după îndeplinirea a 51 de ţinte. Tot pe 28 februarie, Grecia a primit aprobarea pentru o plată de 3,6 miliarde de euro, după ce a îndeplinit 15 ţinte. Pe 25 martie, Portugalia a primit aviz favorabil pentru o plată de 1,6 miliarde de euro după ce a dovedit că a îndeplinit 38 de ţinte.

România aşteaptă. Cine s-ar fi aşteptat?

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNRR,
comisia europeana,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.