Cine refuza un loc de munca sau cursuri de calificare poate pierde ajutoarele sociale

Postat la 17 martie 2011 11 afişări

Refuzul unui loc de munca, a participarii la cursuri de formare, recalificare sau alte masuri active poate conduce la diminuarea cuantumului beneficiului social sau la incetarea acestuia si la interdictia de acordare pe o anumita perioada, conform proiectului Legii asistentei sociale.

Beneficiarii de ajutoare sociale care se incadreaza in munca, se intorc la activitatea profesionala sau incep o activitate pe cont propriu, pot primi, in conditiile prevazute de legile speciale majorari ale beneficiului social acordat, stimulente pentru suplinirea unor servicii sociale sau pot obtine prelungirea perioadei de acordare a beneficiului social cu maximum trei luni din luna incadrarii in munca. Refuzul unui loc de munca, a participarii la cursuri de formare, de calificare, de recalificare sau alte masuri active prevazute de lege poate conduce la diminuarea cuantumului beneficiului social sau la incetarea acestuia si interdictia de acordare a unui nou beneficiu social pe o perioada stabilita de lege. "Angajatorii care incadreaza in munca persoane carora li se acorda beneficii sociale, pot beneficia, in conditiile legii, de facilitati fiscale sau de alta natura", se mai arata in proiectul de Lege privind asistenta sociala, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-refuza-un-loc-de-munca-sau-cursuri-de-calificare-poate-pierde-ajutoarele-sociale-8071251
8071251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.