Cine este românca de 38 de ani care candidează la primarie in Italia

Postat la 20 aprilie 2016 800 afişări

Cine este românca de 38 de ani care candidează la primarie in Italia

Roxana Bugheanu, româncă de 38 de ani, este candidata la funcţia de primar din Marino, localitate din Castelli Romani, pe lista intitulată Convivenza Tricolore. Lista are deocamdată 21 de candidaţi, din 24 de locuri disponibile, dintre care 4 italieni şi restul români. Anunţul privind candidatura româncei a avut mare succes în mass-media italiană, cu atât mai mult cu cât candidata apare în ie şi cu o vizibilă cruce de aur la gât. O imagine care a cucerit presa italiană.

Roxana Bugheanu, mediatoare ligvistico-culturală şi administratoare de firmă, este căsătorită cu un italian şi e mama a doi copii. De 16 ani lucrează şi trăieşte în Italia şi de peste zece este cetăţeană italiană.

«Candidatura mea la funcţia de primar a fost primită de concetăţenii mei cu interes şi în acelaşi timp cu suspiciune. Marino, faţă de alte localităţi din Castelli Romani, este mai izolată şi are şi o mentalitate diferită. La Marino există rasism şi în privinţa celor care vin din altă localitate italiană... astfel suspiciunea în privinţa mea e normală». La Marino, explică candidata la funcţia de primar, comunitatea românească reprezintă 5% din populaţie.

«Pe 1 decembrie 2015 erau 1.856 de români, dintre care 1.500 înscrişi pe listele electorale, dar în total sunt peste 2.000 la o populaţie de 40.000». Pe plan politic candidata şi lista sa doresc «să evite orice ideologie: vrem ca după arestarea ultimului primar din Marino, în localitatea noastră să fie puse persoanele în centrul politicii. Noi credem în latura pragmatică a politicii, dorim să refacem toate mediile lăsate în aceşti ani într-o degradare totală».

Cititi mai multe pe wwwgazetaromaneasca.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
candidatura,
romanca,
italia,
primarie,
primar,
functie,
romani
/actualitate/cine-este-romanca-de-38-de-ani-care-candideaza-la-primarie-in-italia-15266435
15266435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.