Cincisprezece morţi în urma unor raiduri aeriene efectuate de coaliţia arabă în Yemen

Autor: Gaidau Ion Postat la 21 iunie 2015 70 afişări

Cincisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci rănite, sâmbătă seara, în Yemen, în urma unor raiduri aeriene efectuate de coaliţia arabă, a anunţat agenţia Saba, care aparţine rebelilor şiiţi huthi.

Cinci femei şi doi copii ucişi în bombardamentele efectuate în provinciile Saada (nord) şi Marib (centru) figurează printre victime, precizează Saba, citată de Le Figaro, în pagina electronică.

Coaliţia arabă condusă de Arabia Saudită bombardează, din 26 martie, poziţii ale rebelilor huthi şi unităţilor armate yemenite care s-au aliat cu ei. Obiectivul Riyadh-ului este de a stopa avansul miliţiilor şiite, care controlează, din septembrie 2014, capitala Sana'a, şi de a restabili autoritatea preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi, refugiat în Arabia Saudită.

Negocierile indirecte de pace, desfăşurate sub egida ONU, s-au încheiat vineri, la Geneva, fără semnarea unui acord de încetare a focului.

De la lansarea ofensivei saudite, peste 2.800 de persoane şi-au pierdut viaţa în Yemen.

Potrivit ONU, aproximatiov 21 de milioane de yemeniţi, adică 80% din populaţia ţării, necesită de-acum ajutor umanitar şi protecţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YEMEN,
CONFLICT,
/actualitate/cincisprezece-morti-in-urma-unor-raiduri-aeriene-efectuate-de-coalitia-araba-in-yemen-14480856
14480856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.