Cinci muncitori sunt anchetaţi pentru incendiul de la aeroportul Fiumicino din Roma

Autor: Iuliana Enache Postat la 16 mai 2015 16 afişări

Cinci muncitori care se ocupau de mentenanţa sistemului de climatizare sunt anchetaţi în legătură cu incendiul care a distrus mare parte din Terminalul 3 al aeroportului Fiumicino din Roma, săptămâna trecută, perturbând traficul aerian timp de mai multe zile, a anunţat vineri poliţia italiană.

Muncitorii sunt anchetaţi pentru incendiere voluntară, după ce înregistrarea video a unei camere de supraveghere a arătat cum aceştia au instalat o unitate de aer condiţionat portabilă în încăpere pentru a împiedica supraîncălzirea panoului electric, cu câteva zile înainte de izbucnirea incendiului. Unitatea s-a oprit pentru că nu era conectată la o sursă de alimentare externă, relatează ANSA, în pagina electronică.

Între timp, ministrul Transporturilor Graziano Delrio a declarat că terminalul aproape că a revenit la "funcţionarea optimă", în timpul unei vizite efectuate vineri.

El a declarat că zborurile interne aproape că au revenit la normal, dar mai sunt necesare unele lucrări, săptămâna viitoare.

"Mulţumim tuturor celor care s-au sacrificat în ultimele zile pentru a reduce disconfortul pasagerilor la minim", a declarat Delrio, subliniind în special munca angajaţilor companiei naţionale Alitalia şi ai companiei care operează aeroportul, ADR.

Incendiul a izbucnit în cursul nopţii de 6 spre 7 mai, în apropierea unui restaurant din Terminalul 3 şi a determinat evacuarea şi închiderea aeroportul timp ce câteva ore.

Întrebat dacă Guvernul va oferi fonduri pentru a ajuta la repararea aeroportului Fiumicino, Delrio a negat şi a precizat că vizita sa are ca scop doar "să se asigure că cetăţenii au acces deplin la servicii şi că se lucrează în mod sigur şi la timp".

Delrio a declarat că au fost investiţi în total 500 de milioane de euro în aeroport pentru modernizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
FIUMICINO,
INCENDIU
/actualitate/cinci-muncitori-sunt-anchetati-pentru-incendiul-de-la-aeroportul-fiumicino-din-roma-14276300
14276300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.