Chinezii construiesc un oraş al viitorului ”fără maşini” pentru angajaţii ”Facebook”-ului chinezesc

Postat la 28 iunie 2020 190 afişări

Chinezii construiesc un oraş al viitorului ”fără maşini” pentru angajaţii ”Facebook”-ului chinezesc

Gigantul chinez din industria tehnologiei Tencent a prezentat planuri pentru un „oraş al viitorului, aproape în întregime, fără maşini”, echivalent ca dimensiune cu Monaco, în metropola chineză din Shenzhen. Oraşul va avea 2 milioane de metri pătraţi şi o capacitate de 80.000 de locuitori

Gigantul chinez din industria tehnologiei Tencent a prezentat planuri pentru un „oraş al viitorului, aproape în întregime, fără maşini”, echivalent ca dimensiune cu Monaco, în metropola chineză din Shenzhen.

Denumit „Net City”, dezvoltarea urbană de 2 milioane de metri pătraţi (22 de milioane de metri pătraţi) va acorda prioritate pietonilor, spaţiilor verzi şi autovehiculelor, potrivit proiectanţilor săi.

Oraşul va ocupe o suprafaţă de pământ recuperată care iese în estuarul râului Zhujiang, Râul Perlă. Proiectat pentru a găzdui o populaţie de aproximativ 80.000 de oameni, site-ul va servi în primul rând Tencent, conglomeratul din spatele WeChat, considerat a fi Facebook-ul chinezesc şi serviciul popular de mesagerie QQ din China.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
masini,
viitor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.