China va deveni a doua mare piaţă de capital din lume până în 2030, peste Marea Britanie şi Japonia

Postat la 10 iulie 2014 57 afişări

China va depăşi până în 2030 Marea Britanie şi Japonia devenind a doua mare piaţă de capital din lume, după Statele Unite, potrivit unui studiu al băncii elveţiene Credit Suisse, citat de CNBC.

China va deveni a doua mare piaţă de capital din lume până în 2030, peste Marea Britanie şi Japonia

 Capitalizarea va creşte în China în următorii 17 ani până la 54.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 19% din valoarea pieţelor de capital la nivel global.

"Prognoza este bazată pe premisa privind liberalizarea contului de capital în China în următorii 17 ani, care ar da investitorilor străini acces la piaţa acţiunilor de tip A", notează Credit Suisse.

Ponderea ţărilor emergente în capitalizarea la nivel global ar urma să crească de peste două ori până în 2030.

Cele 20 de economii emergente mari analizate de Credit Suisse reprezintă în prezent doar 22% din capitalizarea la nivel global şi 14% din piaţa obligaţiunilor corporate şi guvernamentale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-va-deveni-a-doua-mare-piata-de-capital-din-lume-pana-in-2030-peste-marea-britanie-si-japonia-12924754
12924754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.