China opreşte investiţiile companiilor de stat în Vietnam, în contextul unor divergenţe teritoriale

Postat la 10 iunie 2014 27 afişări

Autorităţile chineze au cerut companiilor de stat să îngheţe temporar toate planurile pentru noi afaceri în Vietnam, în contextul diferendului dintre cele două ţări privind delimitarea apelor teritoriale în Marea Chinei de Sud, scrie presa chineză, citată de BloombergBusinessweek.

China opreşte investiţiile companiilor de stat în Vietnam, în contextul unor divergenţe teritoriale

 "Guvernul a oprit temporar companiile de stat să liciteze pentru noi contracte în Vietnam. Acesta este un semn că Beijingul joacă cartea economică. Cât de eficientă va fi? Rămâne să aşteptăm şi să vedem", a declarat Xu Liping, expert în relaţiile dintre statele din Asia de Sud-Est la Academia Chineză de Stiinţe Sociale.

Tensiunile dintre cele două ţări comuniste sunt în creştere, după ce China a instalat o platformă petrolieră într-o zonă aflată în dispută a Mării Chinei de Sud, la o distanţă un pic mai mare de 200 de kilometri faţă de coasta Vietnamului.

Autorităţile vietnameze au publicat chiar o înregistrare în care o navă chineză loveşte şi scufundă un vas vietnamez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-opreste-investitiile-companiilor-de-stat-in-vietnam-in-contextul-unor-divergente-teritoriale-12732175
12732175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.