China lansează trenul SUBACVATIC, lovind din nou în SUA. Nimeni nu a mai construit aşa ceva până acum

Postat la 14 iunie 2021 2775 afişări

China lansează trenul SUBACVATIC, lovind din nou în SUA. Nimeni nu a mai construit aşa ceva până acum

China deţine în prezent una dintre cele mai extinse şi impresionante reţele feroviare de mare viteză de pe Pământ şi nu dă semne că se va opri din extinderea ei. Beijingul vrea să treacă dincolo de colţurile îndepărtate ale Chinei şi să se conecteze mult mai departe, inclusiv până în Statele Unite.

China are în plan să construiască o linie de tren de mare viteză care să se întindă pe 13.000 de kilometri şi să traverseze China continentală, apoi prin Siberia, în estul Rusiei, pe sub mare prin strâmtoarea Bering în Alaska, peste vârfurile stâncoase din Yukon, Canada, şi în Columbia Britanică, şi să ajungă în final în SUA.

Odată construită, chinezii ar putea extinde şi mai multe reţeaua lor de trenuri de mare viteză, ajungând până în fiecare colţ al SUA, potrivit IFL Science.

Costul unui semenea proiect este estimat la o sumă considerabilă, respectiv 200 de miliarde de dolari.

Acest plan nu este nou, informaţii privind construirea unei infrastructuri de 12.875 de kilometri pentru un tren de mare viteză au apărut în 2014, potrivit unui raport citat Beijing Times. Denumită linia China-Rusia-Canada-America, ruta traversează toate cele patru naţiuni, conectându-le pentru o creştere economică şi turistică.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.