China depăşeşte faza de copiere a produselor şi se axează pe inovaţia ştiinţifică

Postat la 31 octombrie 2016 100 afişări

China depăşeşte faza de copiere a produselor şi se axează pe inovaţia ştiinţifică

China se concentrează pe inovaţia ştiinţifică, trecând de la faza de copiere a unor produse şi componente la etapa de căutare a noilor cunoştinţe, cheltuielile ţării pentru dezvoltare şi cercetare reprezentând 2% din PIB, potrivit Quartz.

Guvernul chinez dezvoltă sisteme de inovare în ţară, investind în aproape 100 de parcuri tehnologice şi ştiinţifice, universităţi şi instituţii de cercetare guvernamentală, care le oferă sprijin noilor întreprinderi. În 2013, guvernul chinez şi mediul de afaceri au investit aproximativ 190 de milioane de dolari în cercetare-dezvoltare, cifră care reprezintă aproape 40% din investiţiile anuale de cercetare-dezvoltare din SUA.

Autorii articolului din publicaţia Quartz au identificat trei etape ale dezvoltării Chinei. Prima implică trecerea de la copierea componentelor la realizarea unui produs adecvat unui scop. Urmează etapa care vizează atingerea standardelor mondiale şi trecerea de la căutarea de noi resurse la căutarea de noi cunoştinţe.

Citiţi mai multe pe â

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.