China a devenit cea mai mare economie a lumii, dupa puterea de cumparare

Postat la 14 ianuarie 2011 18 afişări

China a devenit anul trecut cea mai mare economie a lumii, in functie de puterea de cumparare, dupa ce mai bine de un deceniu a avut o crestere economica anuala mult peste cea inregistrata de SUA, potrivit datelor publicate de un institutut de cercetare de la Washington, citate de Bloomberg.

Informatia vine cu o saptamana inainte de vizita presedintelui chinez Hu Jintao in SUA si la scurt timp dupa aparitia pe internet a unor imagini cu un avion chinez despre care se spune ca este invizibil pentru radar.

Beijingul a confirmat ulterior ca a testat cu succes avionul, in aceeasi perioada - conincidenta sau nu - in care secretarul american al apararii, Robert Gates, efectua o vizita in statul asiatic.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
economie,
putere de cumparare
/actualitate/china-a-devenit-cea-mai-mare-economie-a-lumii-dupa-puterea-de-cumparare-7889734
7889734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.