China a coborât dobânda de politică monetară pentru prima dată din 2008, pentru a stimula economia

Autor: George Toader Postat la 07 iunie 2012 11 afişări

Banca centrală a Chinei a coborât dobânda de politică monetară pentru prima dată din 2008, pentru a stimula creşterea economică pe fondul scăderii cererii din zona euro, decizia contribuind la creşterea burselor europene şi a indicilor futures pentru pieţele din SUA şi Asia.

Banca Populară a Chinei a coborât dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 6,31%, cu efect din 8 iunie, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul instituţiei.

Decizia semnalează îngrijorarea autorităţilor chineze privind impactul costurilor de finanţare asupra cheltuielilor companiilor şi creşterii economice, notează Bloomberg.

Consiliul de Stat de la Beijing avertiza, în luna mai, că riscurile la adresa creşterii sunt tot mai intense, după ce trei oficiali de la banca centrală au declarat că cele mai mari bănci chineze ar putea rata ţintele de creditare pentru prima dată în ultimii şapte ani, din cauza cererii reduse.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
politică monetară,
economie
/actualitate/china-a-coborat-dobanda-de-politica-monetara-pentru-prima-data-din-2008-pentru-a-stimula-economia-9718734
9718734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.