China a adoptat sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 septembrie 2017 376 afişări

Administraţia de la Beijing a anunţat sâmbătă sancţiuni împotriva Coreei de Nord, măsurile vizând exporturile de petrol din China şi importurile de produse textile nord-coreene, relatează BBC News online.

Beijingul a anunţat restricţii în domeniul petrolier şi oprirea importurilor de produse textile din Coreea de Nord.

China este cel mai important partener comercial al Coreei de Nord.

Oprirea importurilor de produse textile va afecta profiturile regimului Kim Yong-Un, iar industria nord-coreeană va fi afectată de limitarea exporturilor de petrol chinez.

Statele Unite au cerut Chinei măsuri împotriva Coreei de Nord, după seria de teste balistice şi nucleare efectuate de Phenian.

Conform unei rezoluţii ONU, China are dreptul să exporte cel mult două milioane de barili de petrol rafinat în Coreea de Nord anual.

Oprirea importurilor de produse textile din Coreea de Nord ar urma să genereze pierderi de 700 de milioane de dolari anual pentru regimul de la Phenian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
COREEA DE NORD,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.