SCANDAL în Spania: autorităţile au trimis mai mulţi poliţişti în Catalonia, pentru a bloca referendumul

Postat la 22 septembrie 2017 403 afişări

Ministerul spaniol de Interne a anunţat, vineri, că a trimis mai mulţi poliţişti în regiunea Catalonia, pentru a menţine ordinea şi pentru a se asigura că referendumul de independenţă nu va fi organizat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

SCANDAL în Spania: autorităţile au trimis mai mulţi poliţişti în Catalonia, pentru a bloca referendumul

Regiunea Catalonia, care intenţionează să organizeze un referendum la 1 octombrie, are propriile forţe de poliţie, "Mossos d‘Esquadra", dar poliţia spaniolă de stat are mai multe sedii în regiune şi colaborează cu celelalte unităţi.

Ministerul de Interne nu a precizat numărul efectivelor de poliţie detaşate în Catalonia, dar presa spaniolă scrie că este vorba de 3.000-4.000 de persoane. La acestea se adaugă cei 5.000 de poliţişti care sunt staţionaţi în mod normal în regiune şi aproximativ 17.000 de forţe Mossos.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.