ChemChina: Pirelli ar putea fi relistat la bursa din Milano

Autor: Florentina Dragu Postat la 29 martie 2015 39 afişări

Grupul de stat chinez China National Chemical (ChemChina), care a ajuns la un acord pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al Pirelli, speră să relisteze producătorul italian de cauciucuri pe bursa din Milano, potrivit directorului general al ChemChina, Ren Jianxin.

ChemChina a anunţat luni că va prelua o participaţie majoritară la Pirelii, al cincilea producător de cauciucuri la nivel mondial, în schimbul a 7,3 miliarde de euro.

Tranzacţia este cea mai mare achiziţie realizată de o companie chineză în Italia şi va permite Chinei să intre pe piaţa internaţională a cauciucurilor.

Potrivit şefului grupului chinez, preluarea Pirelli va accelera procesul de reorganizare al diviziei de anvelope a ChemChina, în contextul în care achiziţia oferă companiei acces la tehnologia italiană pentru a-şi putea îmbunătăţi calitatea produselor, care vor putea fi apoi vândute la un preţ mai mare.

De asemenea, în urma acordului, Pirelli îşi va extinde prezenţa pe cea mai mare piaţă auto din lume, a adăugat Ren.

Ren a atenţionat conducerea Pirelli că acceptarea unei potenţiale contraoferte pentru pachetul majoritar de acţiuni ar fi în detrimentul acţionarilor şi ar afecta planurile de dezvoltare ale companiei.

Directorul general al Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a declarat joi pentru Reuters că nu poartă discuţii cu alţi investitori privind o posibilă contraofertă.

Potrivit lui Ren, Marco Tronchetti Provera îşi va păstra poziţia la conducerea Pirelli pentru următorii cinci ani, după care va putea să îşi numească succesorul.

Mai mult, ChemChina nu intenţioneză să facă concedieri la Pirelli în viitorul apropiat, în contextul în care acordul cu Pirelli vizează extendirea operaţiunilor şi creşterea cotei de piaţă a grupului chinez, a adăugat Ren.

"Asta înseamnă că vom avea nevoie de mai mulţi oameni. Nu vor fi concedieri", a spus el.

Fondată în Beijing în 2004, ChemChina operează şase divizii în industria chimică şi petrochimică, precum şi pe piaţa de cauciucuri şi anvelope.

Anul trecut, compania a raportat venituri totale de aproximativ 300 miliarde de yeni (48,27 miliarde dolari).

Pirelli, care în decembrie anul trecut a finalizat vânzarea unei participaţii de 80% la fabrica de sârmă de oţel din Slatina către grupul belgian Bekaert, deţine în România o fabrică de anvelope la Slatina şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHEMCHINA,
PIRELLI,
/actualitate/chemchina-pirelli-ar-putea-fi-relistat-la-bursa-din-milano-14077006
14077006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.