CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans

Autor: Emil Popescu Postat la 18 martie 2015 1138 afişări

CFR Călători a preluat, miercuri, traficul de pasageri RegioTrans, companie privată ale cărei trenuri au fost suspendate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română în urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare.

Rutele pe care vor fi introduse trenurile companiei de stat sunt Iaşi - Hârlău - Iaşi, Iaşi - Dorohoi - Iaşi, Braşov - Întorsura Buzăului - Braşov, Braşov - Zărneşti - Braşov, Piteşti - Goleşti - Câmpulung - Goleşti - Piteşti, Piteşti - Curtea de Argeş - Piteşti, Roşiori - Turnu Măgurele - Roşiori, Roşiori - Alexandria - Zimnicea - Alexandria - Roşiori, Timişoara - Jimbolia - Timişoara, Ploieşti - Urziceni - Ploieşti şi Caracal - Corabia - Caracal.

Un bilet simplu (doar dus) pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. Pentru călătoriile dus-întors, CFR Călători acordă o reducere de 10%.

Trenurile RegioTrans nu mai au voie să circule pe calea ferată din România după ce Autoritatea de Siguranţă Feroviară a retras licenţa companiei, costatând că operatorul privat foloseşte trenuri care nu corespund din punct de vedere tehnic prevederilor legislative sau instrucţiunilor de specialitate în vigoare.

Compania a anunţat că a început demersurile pentru obţinerea unui nou certificat de siguranţă feroviară.

În luna februarie omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans împreună cu Iorgu Ganea, s-a sinucis în toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica.

Comana era anchetat într-un dosar de corupţie în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea RegioTrans şi altor firme la licitaţii. În acest dosar Iorgu Ganea şi şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, au fost arestaţi preventiv, tot în luna februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CFR,
REGIOTRANS,
/actualitate/cfr-calatori-preia-traficul-de-pasageri-regiotrans-14006522
14006522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.