Cererea de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale, în creştere

Autor: Andra Stroe Postat la 23 aprilie 2020 225 afişări

Cererea de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale, în creştere

Magazinul online de sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) înregistrează o creştere semnificativă a cererii de instalare de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale a oamenilor. În contextul actual, atât mediul privat, cât şi instituţiile medicale de stat, caută soluţii să îşi protejeze angajaţii şi business-urile şi să eficientizeze procedurile de prevenţie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Companiile producătoare de astfel de soluţii au dezvoltat în timp record, în ultimele 3 luni, atât noi echipamente, cât şi noi programe software care, împreună, creează soluţii complet automatizate ce vin să întâmpine nevoile de prevenţie şi de limitare a răspândirii noului virus, spun reprezentanţii Atu Tech.

„Măsurarea temperaturii corporale este un pas important în prevenirea răspândirii la scară mare a virusului. Cu ajutorul camerei cu termoviziune, este realizată o scanare preliminară şi, în timp real, temperaturile măsurate sunt înregistrate şi stocate. Mai departe, intervine o altă componentă a sistemului, care semnalează valorile crescute, peste o limită stabilită. Informaţiile despre persoanele care au o temperatură mai mare decât cea normală vor fi salvate în sistem, care va emite alerte în timp real. În funcţie de setările definite de utilizator, camerele pot înregistra chiar şi portretul persoanelor cu temperatură ridicată”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Cum funcţionează un astfel de sistem

Camerele pot fi instalate fie la intrarea într-o unitate medicală, într-o instituţie, într-o fabrică, într-un magazin, mall etc., practic în orice spaţiu unde se doreşte a fi făcută monitorizarea. Atunci când o persoană trece prin dreptul acestor camere, software-ul îi măsoară temperatura corpului şi va înregistra aceşti parametri de temperatură. În momentul în care software-ul detectează o temperatura corporală mai mare decât cea normală, acesta va trimite alerte pentru a permite aplicarea planului de intervenţie rapidă.

Aplicaţiile sunt multiple. În cazul unui sistem de control acces, care are instalate şi camere cu termoviziune, poate fi restricţionat automat accesul celor care au o temperatură corporală mai ridicată sau poate fi permis accesul celor cu temperatură normală şi care poartă mască de protecţie. În funcţie de sistem, camerele pot realiza această detecţie de la o distanţă ce poate varia între 1 şi 7 metri, având o marjă de eroare cuprinsă între 0,3 şi 0,5 grade Celsius.

„Sectoarele care ar putea beneficia cel mai mult de aceste sisteme sunt clar spitalele, instituţiile medicale, marile magazine şi transportul în comun, fie că vorbim de gări, staţii de metrou sau aeroporturi. Apoi, bineînţeles, orice alt business cu un număr mare de angajaţi, unde este nevoie de o monitorizare atentă şi corectă şi pentru care alertele în timp real sunt esenţiale, pentru a uşura planul de intervenţii şi luare de decizii importante cu privire la sănătatea angajaţilor, dar şi cu privire la riscurile de răspândire a virusului”, mai spune Sorin Felea.

Investiţia într-un astfel de sistem este una importanta, atât ca valoare - câteva mii de euro - dar şi din punctul de vedere al beneficiilor pe care le poate aduce. În astfel de situaţii, precum cea în care ne aflăm în prezent, prevenţia şi eficienţa metodelor de prevenţie este crucială.

Atu Tech (a2t.ro) comercializează sisteme cu termoviziune de la Dahua şi Hikvision, dar şi sisteme de control acces cu detecţie a temperaturii şi a prezenţei măştilor de protecţie de la ZK Software. Primul sistem de acest gen a fost instalat deja la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, dedicat, în prezent, în întregime tratării pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sistem,
inregistrare,
preventie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.