Centrala nucleară Emsland din Germania a fost închisă, în urma unui incident

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 aprilie 2015 71 afişări

Centrala nucleară Emsland din Germania a fost închisă temporar în urma unui incident de securitate, a anunţat vineri Ministerul Mediului din landul Saxonia Inferioară, precizând că nu s-au înregistrat scurgeri radioactive, relatează site-ul TheLocal.de.

Dispozitivele de măsurare au înregistrat o uşoară creştere a nivelului de radiaţii la centrală, iar operatorii RWE Power AG şi E.On SE au decis să închidă temporar centrala veche de 27 de ani, ca măsură de precauţie.

Autorităţile au declanşat o anchetă pe tema acestui incident. Ministerul nu a prezentat alte detalii şi nici nu a precizat când îşi va relua activitatea centrala nucleară.

Centrala de 1.400 de megawaţi, situată în apropierea frontierei olandeze, a fost pusă în funcţiune în 1988. De atunci, produce aproximativ 11 miliarde de kWh de electricitate anual, asigurând alimentarea cu energie electrică a 3,5 milioane de locuinţe, potrivit RWE.

Pe lângă Emsland, în landul Saxonia Inferioară mai funcţionează centrala nucleară Grohnde, care a fost pusă în funcţiune în 1984.

Centrala Emsland urmează să fie închisă permanent în 2022, în cadrul planului Germaniei de a renunţa treptat la energia nucleară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
NUCLEAR,
/actualitate/centrala-nucleara-emsland-din-germania-a-fost-inchisa-in-urma-unui-incident-14106790
14106790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.