Cele mai spectaculoase cascade din lume (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 aprilie 2011 251 afişări

Cascada Victoria, aflata la granita dintre Zimbabwe si Zambia, este cea mai mare din lume. Alaturi de ea, alte noua au fost clasificate drept cele mai spectaculoase din lume prin dimensiunea, inaltimea sau viteza cu care curge apa.

Cascadele sunt unul dintre cele mai frumoase spectacole ale naturii. In clasificarea lor, specialistii iau in calcul mai multi factori precum debitul, inaltimea sau intinderea.

Cea mai intinsa cascada din lume este Victoria, din sudul Africii. Notorietatea pe care a dobandit-o este data nu de inaltime sau latime, ci de forma neobisnuita pe care o are. Cascada este practic cea mai intinsa fasie de apa in cadere din lume, acoperind o suprafata de 1,7 kilometri.

Cea mai inalta cascada din lume este insa Angel, din Parcul National Canaima din Venezuela, cu o inaltime de 979 de metri. Cascada este atat de inalta incat apa este transformata in cadere in ceata inainte sa atinga pamantul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cascade,
turism,
Zimbabwe,
Zambia
/actualitate/cele-mai-spectaculoase-cascade-din-lume-galerie-foto-8137357
8137357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.