Cele mai responsabile companii din România: Holcim România - Construieşte o casă, dăruieşte o acasă!

Autor: Ioana Matei Postat la 30 martie 2019 59 afişări

Cele mai responsabile companii din România: Holcim România - Construieşte o casă, dăruieşte o acasă!
Cele mai responsabile companii din România: Holcim România -...

Motivaţie

Campania cu scop social Construieşte o casă, dăruieşte o acasă face parte dintr-o iniţiativă amplă derulată de către Holcim România şi Fundaţia Hope and Homes for Children. Misiunea fundaţiei, susţinută direct de către Holcim România, este de a închide toate orfelinatele vechi din România până în anul 2027, iar construcţia de case de tip familial pentru copiii care vor rămâne în sistemul de protecţie este un obiectiv central. În casele de tip familial trăiesc cel mult 10-12 copii care primesc găzduire, îngrijire, educaţie, sprijin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.

În 2017, aproximativ 8.000 de copiii mai trăiau în instituţii de tip vechi de protecţie a copilului, traumele şi consecinţele devastatoare ale instituţionalizării fiind printre cele mai dure forme de abuz şi de violenţă. Copiii care cresc în orfelinate manifestă întârzieri în dezvoltarea fizică, emoţională, socială şi cognitivă. Tinerii care părăsesc instituţiile au probleme în a deveni independenţi şi sunt expuşi la abuz, exploatare, trafic sau comportament antisocial.

Descrierea proiectului

Strategia de responsabilitate socială a Holcim România face parte dintr-un context mai larg, fiind conectată la toate aspectele afacerii şi aplicată la nivelul grupului LafargeHolcim. Denumită „Planul 2030”, această strategie este bazată pe patru piloni principali: schimbări climatice, apă şi natură, economie circulară şi oameni şi comunităţi. Sub umbrela pilonului oameni şi comunităţi se află obiectivul companiei de a furniza programe al căror scop este sprijinirea dezvoltării economice şi sociale a comunităţilor locale. Cele două case construite alături de Hope and Homes for Children în prima ediţie a proiectului se află în zone în care Holcim România îşi desfăşoară activitatea – Neamţ, respectiv Bucureşti.

Holcim România şi-a asumat derularea campaniei Construieşte o casă, dăruieşte o acasă şi asigurarea fondurilor necesare, în timp ce fundaţia Hope and Homes for Children a realizat procedurile necesare şi dezvoltarea efectivă a celor două case de tip familial. Pe parcursul proiectului s-a derulat şi o campanie de comunicare, prin care au fost atinse rezultate de vânzări în urma cărora suma de 300.000 de euro a fost redirecţionată către fundaţia Hope and Homes for Children în vederea construirii celor două case de tip familial.

Proiectul s-a derulat în trei faze:

- între 1 iulie şi septembrie 2017, Holcim România a derulat campania Construieşte o casă, dăruieşte o acasă la nivel naţional, sub umbrela căreia a direcţionat către fundaţia Hope and Homes for Children contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de ciment StructoPlus vândut. După încheierea perioadei de campanie, 300.000 de euro au fost direcţionaţi pentru construirea a două case de tip familial ca urmare închiderii centrelor de plasament Robin Hood din  sectorul 4, Bucureşti şi „Elena Doamna“ din Târgu-Neamţ.

- iulie 2018 – prezent: în iulie 2018 a început construcţia primei case de tip familial din sectorul 4 al Capitalei. În luna noiembrie 2018 au început lucrările şi la cea de-a doua casă, din judeţul Neamţ.

- mutarea efectivă a copiilor în prima parte a anului 2019.

Rezultate

De la începutul anului 2019, 24 de copii locuiesc în cele două case de tip familial. 


Cifră de afaceri netă în anul 2017

230 mil. euro

Număr de angajaţi

755

Intervalul de implementare a proiectului

2017 - 2018

Urmărește Business Magazin

Avocatul gulerelor albe Avocatul gulerelor albe

Mihai Mareş se numără printre primii avocaţi români care s-au specializat pe criminalitatea gulerelor albe, apărând executivi de top, antreprenori, afaceri dezvoltate în România sau subsidiare ale marilor multinaţionale. Dacă ne uităm la tensiunile din business din ultimii ani, atât de pe plan local, cât şi de la nivel internaţional, constatăm cu uşurinţă că pariul său a fost unul câştigător. Cum a ales acest domeniu şi care au fost paşii prin care a construit casa de avocatură Mareş & Mareş?

vezi continuarea
ZF.ro
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante
ProMotor.ro
Cum arată un Audi A7 transformat-o în grătar. Face cei mai buni mici Cum arată un Audi A7 transformat-o în grătar. Face cei mai buni mici
Limbaj codat la Poliţia Rutieră: „Să-i pună un Ana-Vasile“
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Descopera.ro
Marile FALSURI despre coronavirus! Ce îţi poate face RĂU şi ce îţi poate face BINE Marile FALSURI despre coronavirus! Ce îţi poate face RĂU şi ce îţi poate face BINE
Microsoft a RECUNOSCUT că Windows 10 are o problemă serioasă, dar ne spune cum s-o REZOLVĂM
Medicamentul care TRATEAZĂ coronavirusul. Anunţul a fost făcut de adjunctul OMS: „Există doar un singur medicament eficient”
Go4it.ro
Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor din România. Ce oferă Netflix în schimb
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.