Cele mai mari puteri economice mondiale si riscurile la care sunt expuse

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 25 martie 2011 41 afişări

Problemele din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord s-au reflectat in economia mondiala prin cresterea pretului petrolului care poate duce la un efect de domino. Ce impact au avut asupra celor mai mari economii din lume?

Cresterea pretului la petrol ar putea duce probabil la scaderea vanzarilor de automobile si la o crestere a inflatiei in pietele emergente din lume. Titeiul si cereralele sunt de altfel materiile prime asteptate sa aiba cele mai mari cresteri de preturi in acest an, pe fondul problemelor de aprovizionare.

Libia, spre exemplu, detine cele mai mari rezerve de petrol din Africa si este clasata pe locul noua in topul mondial al rezervelor, cu 41,5 de miliarde de barili. Ce impact ar putea avea problemele din Orientul Mijlociu si efectele generate de acestea asupra celor mai mari economii mondiale?

Sursa: BusinessInsider.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orientul Mijlociu,
Africa de Nord,
economie
/actualitate/cele-mai-mari-puteri-economice-mondiale-si-riscurile-la-care-sunt-expuse-8097124
8097124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.